De huidige kassasystemen worden steeds slimmen en beter. Daarnaast bieden boekhoudpakketten steeds meer inzicht in cijfers. Om beide zo optimaal mogelijk te gebruiken zijn er koppelingen gemaakt tussen kassasystemen en boekhoudsoftware. In deze tijd verwacht je dat de koppelingen ruim beschikbaar zijn. Toch zit er veel verschil tussen het aanbod van koppelingen en de prijzen hiervan.

Kassasysteem foto van Rob Brown

Voordelen van een koppeling

Data, data, data. Je hoort het overal. Een bedrijf zonder data lijkt in 2020 niet meer te kunnen bestaan. Zonder koppeling wordt een kassasysteem eens per maand of per kwartaal uitgelezen en ingeladen in de boekhouding. Hierbij worden de totalen van de afgelopen periode op een dag geboekt.

Een koppeling zorgt er voor dat de verkoopfacturen dagelijks in het boekhoudsysteem worden geladen. Dit heeft een grote impact op de administratie. Ineens is het mogelijk om de gegevens in je administratie te analyseren en in te spelen op de data die hier uit komt. Zo kun je een liquiditeitsprognose maken waarmee je optimaal het geld op je rekening kunt benutten en als je de koppeling al langere tijd gebruikt heb je inzicht in je verkoophistorie van de afgelopen jaren. Op welke dagen heb je het meeste verkocht? Als je verwacht dat je dit jaar weer zo goed zult verkopen kun je de inkopen hierop afstellen.

Verder is er nog het fysieke werk dat jij (of je boekhouder) hebt aan het verwerken van de gegevens uit het kassasysteem in de boekhouding.

Nog niet besloten welk kassasysteem het beste bij je past? Er zijn verschillende website die de voor en nadelen per kassasysteem overzichtelijk weergeven. Op zoek naar een mobiel pinautomaat? Hier worden de belangrijkste mobiele pinautomaten vergeleken. Kijk ook eens op deze site om mobiele pinautomaten te kopen.

Mogelijkheden en kosten

BoekhoudpakketKassasysteemMogelijkPrijs
SnelstartLightspeedJa via software partner€30,- p.m.
SnelstartIzettleJaGratis
SnelstartSumupNeeN.v.t.
SnelstartPoskassasystemenJa€20,- p.m.
Exact onlineLightspeedJa via software partnerZie link
Exact onlineIzettleJaGratis
Exact onlineSumupNeeN.v.t.
Exact onlinePoskassasystemenJaPrijs op aanvraag
e-BoekhoudenLightspeed restaurantJa via software partner€14,95 p.m.
e-BoekhoudenLightspeed retailJa via software partner€14,95 p.m.
e-BoekhoudenIzettleJaGratis
e-BoekhoudenSumupNeeN.v.t.
e-BoekhoudenPoskassasystemenJaPrijs op aanvraag
Koppeling tussen boekhoudpakket en kassasysteem (update 05-11-2020)